категорії: блоґ-запис

Музика політкоректного бунту і зимового ранку

теґи: Ви ще не чули?, битви з вітряками, нова пісня, інді-музика

Новина №1 

Сьгодні мені в профайл на Last.fm прийшло повідомлення від учасників чернівецького гурту Olovo from Ukraine, мовляв послухайте ось тут наші композиції. Послухав. На диво хороший матеріал та цікаві ідеї. Ось до прикладу трек Suita -- прекрасне п'ятихвилинне пост-рокове полотно зимового пейзажу.

Там ще в них на ластефемі є трек Зима, ще більш гідромеорологічний і масштабніший. Ага ну і ранні шугейзові роботи теж послухайте. 

 

Новина №2

Історія реалізації ідеї Зака де ла Роча про перемогу нестримних над машинами. 

Є в Англії шоу The X Factor (типу їхня Фабрика зірок). Сезон там влаштований так щоб переможець випускав дебютний сингл в передріздвяний тиждень. Так як аудиторія телешоу величезна, то відповідно кожного року переможець The X Factor очолював передріздвяний хідпарад. До прикладу минулого року Alexandra Burk  після фіналу шоу видала сингл-кавер Hallelujah і після того як за перший тиждень купили 576,000 копій синглу, очолила різдвяний чарт.

Цього року група людей, яких не влаштовуэ такий поряд речей, зібралася на фейсбуку і вирішила що терпіти таку наругу неможливо. Було вирішено вивести на перше місце хідпараду пісню Rage Against the Machine "Killing in the Name" (видану синглом ще в 1992). Спільнота в фейсбук  зараз налічує більше 700 000 учасників. Killing in the Name вже очолив чарт. Якщо активність не спадатиме до неділі то задумка авторів флешмобу вдастся.

 До чого я це все, так до того, що он в Англії можна назбирати величезну купу народу, які готові воювати з такими вітряками як поп-чарт (платно завантажуючи сингл, який, я впевнений, у всіх вже є).

 А навколо цього сайту можливий збір такого кола однодумців (не кількісно, а якісно), які б пропхали в якийсь чарт когось з місцевих улюбленців? Зважаючи на кількість відвідувань і додаючи різноманітні вкантакти та інші соцмережі потрібну кількість народу можна назбирати, але от сумніваюсь що таке коли-небудь трапиться (якщо раптом, то жуватиму шнурки своїх капців).